poniedziałek, 5 września 2011

SERNIK NA ZIMNO Z MALINAMI I BORÓWKAMI



Uwielbiam serniki na zimno. Są takie proste w wykonaniu i zawsze wychodzą. Przedstawiam bardzo prosty przepis z serków Danio waniliowych, który wyjdzie nawet tym, którym brakuje odrobiny talentu kulinarnego. 


SKŁADNIKI:
Opakowanie biszkoptów (okrągłe, zwykłe wrocławskie)
750 ml Serków Danio waniliowych
Żelatyna spożywcza
½ szklanki gorącej wody
Maliny i borówki
Galaretka owoce leśne, bądź malinowa
Herbatniki kruszymy w palcach na tortownicę. Następnie rozpuszczamy 2 łyżki żelatyny w gorącej wodzie . Dodajemy mieszankę do serków waniliowych przełożonych wcześniej do miski. Mieszamy i zalewamy nasze biszkopty . wstawiamy do lodówki bo zastygnięciu, dekorujemy malinami i borówkami i zalewamy tężejącą powoli galaretką. Wstawiamy jeszcze do lodówki i czekamy na przyjście gości. Sernik podajemy zimny, od razu po wyciągnięciu z lodówki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz