poniedziałek, 5 września 2011

PUSZYSTY OMLET Z PIECZARKAMI



Chyba każdy potrafi przygotować omlet. Jest to bardzo prosta potrawa, którą można wykonywać z milionem różnych dodatków. Ja na drugie śniadanie proponuję omlet z pieczarkami. 

SKŁADNIKI(jedna porcja):
2 jajka
½ szklanki mleka
Szczypta soli
FARSZ
10 dag pieczarek
Mała cebulka
Szczypiorek
Jajka wbijamy do kubka i mieszamy z mlekiem na gładką masę. Dodajemy sól i wlewam na patelnię na której wcześniej rozpuszczamy masło. Od razu po wlaniu masy sypiemy na górę pieczarki wcześniej obrane pokrojony i podsmażone z cebulką) i szczypiorek. Ważne jest żeby jajko nie było jeszcze ścięte i nasze składniki wpadły nam do środka. Przykrywamy pokrywką i smażymy tak długo, aż dolna strona będzie gotowa. Następnie za pomocą łopatki obracamy omlet na drugą stronę i dopiekamy wierzch.  Tak przygotowany omlecik wychodzi bardzo puszysty no i bardzo smaczny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz