Tortilla faszerowana kurczakiem i warzywami z delikatnym ostro-słonym sosem salsa.
Prosta w wykonaniu i przy tym bardzo smaczna, można podawać na ciepło ale również na zimno w formie przystawki.
Składniki:
1 opakowanie Tortilli 4szt
2 piersi z kurczaka
2 pomidory
1/2 zielonego ogórka
1 puszka kulurydzy
słodki sos chilii
przyprawa do gyrosa
Tortille podpiekamy na suchej teflonowej patelni każdą po kolei. Należy uważać, żeby nie zrobić tego za mocno bo mogą się łamać przy zwijaniu. Piersi z kurczaka kroimy w drobną kosteczkę i doprawiamy przyprawą gyros. Pomidory i ogórka kroimy w drobna kostkę i mieszamy w miseczce z kukurydzą i sosem salsa- dostępny w Piotrze i Pawle (słodko-ostro sos chili). Usmażonego i przestudzonego kurczaka dodajemy do reszty składników mieszamy. Gotowym farszem wypełniamy tortille i zwijamy. Gotowy rulonik kroimy na 3 części i owijamy szczypiorkiem, bądź łodygą z pora.
SMACZNEGO!
Jedyną tortille jaką uwielbiam to Twoja, ale z takiego przepisu to chyba jeszcze nie jadłam, ale pewnie i tak jest pyszna jak wszystko z resztą co gotujesz.
OdpowiedzUsuń