czwartek, 7 kwietnia 2011

Sałatka z krewetek i ananasa

            Czy myśleliście kiedyś o tym, żeby
 przyrządzić szybko jakieś danie i było ono zarówno wykwintne jak i ładnie podane? Jeśli tak to przedstawiam przepis idealny na taką okazję. Może być to forma przystawki jak i lekkiej kolacji:) Zdrowe i wysokobiałkowe dzięki tygrysim krewetkom.
Składniki:
1 dojrzały ananas
1 paczka krewetek tygrysich ok 200gram
1 woreczek ryżu
1 mały jogurt naturalny
6ząbków czosnku
koperek
oliwa z oliwek
curry, pieprz, sól
Ananasa przekrajamy na połowę. Wydrążamy środek i kroimy w kosteczkę.


             Krewetki rozmrażamy marynujemy w 6 zgniecionych ząbkach czosnku polawamy oliwą z oliwek i pieczemy przez ok 30 minut w piekarniku. Ryż gotujemy. Sładniki łączymy ze sobą, dodajemy koperek jogurt naturalny i przyprawy.
Prosta, smaczna i zdrowa sałatka gotowa:)

2 komentarze: