czwartek, 21 kwietnia 2011

CUKINIA FASZEROWANA KURCZAKIEM I SEREM FETA

       Jestem absolutnie dumna z tej potrawy. Nie dość, że fantastycznie smakowała to wyglądała przepięknie.


Cukinie można podawać na wiele sposobów, a takiej zapiekanej jeszcze nigdy nie robiłam. No ale czas najwyższy, sezon cukiniowy się zaczyna także mam okazję się wykazać
Składniki:
2 cukinie
2 piersi z kurczaka
Mała cebulka
Ser feta
Plasterek żółtego sera
Sól, pieprz, czerwona słodka papryka
             Cukinie myjemy i przekrajamy na wzdłuż na pół. Wydrążamy środek (najlepiej łyżką) należy robić to delikatnie, żeby nie przerwać skórki. Środek z cukinii kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni z piersią z kurczaka również pokrojoną w kosteczkę i małą skrojoną cebulką. Do farszu dodajemy ser feta pokrojony w mała kostkę. Faszerujemy nasze cukinie i pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 15-20 min. Pod koniec kładziemy mały kawałek żółtego serka.
Można podawać z ziemniaczkami:)
Smacznego




.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz