Składniki:
- kruche ciasto:
dodałam na oko:)
szklanka mąki
1 żółtko
łyżka miękkiego masła
troszkę śmietanki bo nie chciało się kleić:)
- wypełnienie
puding czekoladowo waniliowy
truskawki
dojrzałe mango
Wszystko dokładnie należy wymieszać i zagnieść na jedną kulkę. Włożyć do zamrażarnika na ok 15 minut rozwałkować i wyciąć koła wielkości foremek do babeczek. Wcześniej oczywiście smarujemy brzegi foremek masłem, bądź margaryną, pieczemy przez ok. 15 minut to zależy od piekarnika, trzeba kontrolować żeby nie były spieczone ani też niedopieczone:) Do przestudzonych babeczek i wyciągniętych z foremek nakładam pudding i dekoruje owocami. Pychotka:) Gorąco polecam, ładnie wyglądają i są przepyszne:)
Wygląda przepysznie, ale ze zrobieniem poczekam na "sezon truskawkowy" :D
OdpowiedzUsuń