wtorek, 10 maja 2011

SAŁATA Z GRILLOWANYM INDYKIEM

       Sałaty... można je przygotowywać na wiele rozmaitych posobów. U mnie w domu zawsze znajdzie się coś co można do nich dorzucić i wyczarować sycące danie.  Tym razem inspiracją był sos balsamiczny. Miałam na niego ogromną ochotę, a w połączeniu z sałatą komponuje się wyśmienicie.
Składniki:
1/2 kapusty pekińskiej
grillowana pierś z indyka
2 pomidory
ogórek zielony
suszone pomidory
grzanki
sos:
ocet balsamiczny
miód
musztarda


Składniki na sos mieszamy razem w kubeczku, dość energicznie, tak aby wszystko się dokładnie połączyło. Sałatę kroimy mieszamy z połową sosu, wykładamy na talerze. Dodajemy nasze składniki, tak jak widać na załączonym obrazku:) i na koniec polewamy jeszcze sosem, który nam pozostał.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz