Jestem absolutnym makaronożercą. Kiedy nie ma czasu ma kombinowanie i wymyślanie w kuchni proponuje Wam wspaniały makaron zapiekany.
SKŁADNIKI (2 porcje)
¼ paczki makaronu pene
Szynka (sopocka, wiejska, babuni-co mamy pod reką)
20 dag pieczarek
Mała cebulka
Ser mozzarella
Sól,pieprz
Makaron gotujemy w wodzie (pamiętajcie makaron gotujemy w dużej ilości wody, osolonej z dodatkiem oleju i na koniec po ugotowaniu przelewamy mocno zimną wodą). Szynkę i pieczarki z cebulką osobno podsmażamy na patelniach. Gotowy makaron mieszamy z szynką i pieczarkami doprawiamy pieprzem i solą i przekładamy do dwóch żaroodpornych miseczek. Przykrywamy mozzarellą i zapiekamy, aż do podgrzania się składników i rozpuszczenia serka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz